Interessant:

Emporia onthult LIFEtouch en CAREplus

nieuws 22 februari 2013 om 17:52

Emporia introduceert volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe seniorentelefoons: de EmporiaLIFEtouch (de eerste Emporia-telefoon met touchscreen) en de EmporiaCAREplus (met GPS voor locatiebepaling).

Naast de EmporiaLIFEtouch en de EmporiaCAREplus onthult Emporia op het Mobile World Congress ook twee nieuwe services, te weten EmporiaME en Emporia4CARE. EmporiaME is een app voor Android en iOS waarmee een Emporia-telefoon is te koppelen aan een smartphone om eenvoudig informatie te kunnen delen. Emporia4CARE is een webgebaseerd serviceplatform, waarmee in geval van nood de locatie van een Emporia-telefoon kan worden getraceerd.

De EmporiaLIFEtouch is een slidertelefoon met een traditioneel uitschuifbaar keypad Ún een touchscreen. Het is Emporia's eerste touch-telefoon. Belangrijke functies zijn direct te activeren met de toetsen aan de zijkant van het toestel. De EmporiaLIFEtouch is compatibel met de EmporiaME-app.

De EmporiaCAREplus is een regulier model seniorentelefoon met extra grote toetsen en herkenbare symbolen voor een eenvoudige bediening, een SOS-noodknop, een extra sterke trilfunctie en Bluetooth. Het toestel ondersteunt GPS en de Emporia4CARE-service, zodat de locatie van de telefoon in noodgevallen eenvoudig en snel gevonden kan worden. De EmporiaCAREplus is compatibel met gehoorapparaten en wordt geleverd met een oplaadstation voor op het bureau.

EmporiaLIFEtouch en EmporiaCAREplus
EmporiaLIFEtouch en EmporiaCAREplus

Tot slot toont Emporia op het Mobile World Congress nogmaals de EmporiaCONNECT - een toestel dat ook al op het voorgaande MWC werd getoond. Dit clamshell-model is voorzien van 3G en GPS voor locatiebepaling en ondersteunt net als de EmporiaLIFEtouch de EmporiaME-app.

Er is nog geen informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Emporia-modellen in Nederland.

PR-inside.com