Interessant:

iPhone 5 weer voorbij Samsung Galaxy S3

nieuws 23 februari 2013 om 11:09

Volgens onderzoek van Strategy Analytics was de iPhone 5 in het vierde kwartaal van 2012 de best verkopende smartphone. Apple passeerde daarmee weer de Galaxy S3, die in het derde kwartaal het best verkocht.

Uit eerder onderzoek van Strategy Analytics bleek dat de Samsung Galaxy S3 in het derde kwartaal van 2012 de best verkopende smartphone was. Er werden er in dat kwartaal 18 miljoen van verkocht. De iPhone 5 was toen pas net geintroduceerd, dus Samsungs voornaamste concurrent was in dat kwartaal de iPhone 4S (met 16,2 miljoen verkochte exemplaren).

Dankzij de iPhone 5 is Samsung Apple echter weer gepasseerd in het vierde kwartaal van 2012. De iPhone 5 is volgens Strategy Analytics in dit kwartaal 27,4 miljoen keer verkocht (genoeg voor een wereldwijd marktaandeel in de smartphonemarkt van 13 procent) en daarnaast verkocht Apple ook nog eens 17,4 miljoen iPhone 4S-modellen (goed voor nog eens een marktaandeel van 8 procent). De iPhone 5 en iPhone 4S waren daarmee de populairste smartphones van eind 2012. De Galaxy S3 kwam op de derde plaats met 15,4 miljoen verkochte exemplaren, goed voor een marktaandeel van 7 procent.

Volgens Strategy Analytics blijft de vraag naar de Galaxy S3 echter groot. Omdat daarnaast volgens de geruchten ook de Samsung Galaxy S4 in de pijplijn zit verwacht het onderzoeksbureau dat Samsung de komende maanden Apple weer de loef kan afsteken wat betreft best verkochte smartphone.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S3 vs. iPhone 5: verschil (specs)

iPhone 5 weer voorbij Samsung Galaxy S3
iPhone 5 weer voorbij Samsung Galaxy S3

Strategy Analytics