Interessant:

Alcatel toont high-end Scribe-smartphones

nieuws 7 januari 2013 om 14:16

Alcatel heeft op de CES 2013 haar productassortiment flink uitgebreid met de Scribe HD en Scribe X (twee high-end smartphones), de One Touch Idol (een zeer dunne smartphone), en de One Touch Pop-serie (instapmodellen).

De Alcatel One Touch Scribe X is voorzien van een 5-inch 1080p Full HD-display, een 12-megapixel camera aan de achterzijde, een 720p HD-frontcamera en een 1,4GHz quad-core processor. De One Touch Scribe HD ondersteunt ten opzichte van de Scribe X als extra 4G/LTE.

Alcatel One Touch Scribe HD
Alcatel One Touch Scribe HD

De Alcatel One Touch Idol zou met een dikte van slechts 6,45 millimeter 's werelds dunste smartphone zijn. Daarnaast is dit model uitgerust met een 4,7-inch HD AMOLED-display, een 1,2GHz dual-core processor, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder en Android 4.1 Jelly Bean. Daarnaast komt er ook een Idol ULTRA met een 4,7-inch IPS-display.

De nieuwe Alcatel One Touch Pop-serie bestaat uit de X'Pop (4,5-inch qHD-display, Android 4.1, 5-megapixel camera, dual-core processor), de S'Pop (3,5-inch display, Android 4.1, 3,2-megapixel camera, single-core processor) en de T'Pop (3,5-inch display, Android 2.3, 3,2-megapixel camera, single-core processor). De Touch Pop-serie komt in veel verschillende vrolijke kleuren.

Alcatel One Touch Pop-serie
Alcatel One Touch Pop-serie

Naast de nieuwe smartphones onthulde Alcatel op de CES 2013 met de Alcatel One Touch Tab-serie ook nog een nieuwe tabletlijn. In deze serie komen in eerste instantie de One Touch Tab 7 HD (7-inch) en de One Touch 8 HD (8-inch) beschikbaar. Deze tablets zijn beide voorzien van een IPS-display, Android 4.1, 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een dual-core processor, een 2-megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-frontcamera. Bluetooth 2.0 en WiFi worden ondersteund; 3G-support ontbreekt. De One Touch 7 komt ook in een niet HD-editie met een 7-inch TFT-display en eenvoudigere specificaties (een single-core processor, 4GB geheugen, geen camera aan de achterzijde).

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van Alcatels nieuwe smartphones en tablets in de Benelux is nog niet bekend.

Alcatel One Touch Tablet
Alcatel One Touch Tablet

Engadget