Interessant:

BlackBerry Z10 uitgelekt

nieuws 21 december 2012 om 11:48

Op internet is de eerste (vage) afbeelding van de BlackBerry Z10 uitgelekt; het is waarschijnlijk een van de eerste smartphones met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem.

BlackBerry maakte afgelopen november reeds bekend dat het op 30 januari 2013 de eerste twee BlackBerry 10-smartphones zal onthullen. Via UnwiredView.com lekte een afbeelding uit van wat mogelijk het eerste BlackBerry 10-toestel is. Op de afbeelding is een full-touch smartphone te zien, die BlackBerry Z10 zou gaan heten.

Het tweede BlackBerry 10-model krijgt waarschijnlijk wel een traditioneel toetsenbord en zou BlackBerry X10 gaan heten. Om onduidelijke redenen wordt er ook gesproken over toestellen in de "L-serie" en "M-serie". De BlackBerry 10-toestellen komen naar verluidt zowel in het zwart als wit.

BlackBerry heeft al zijn hoop gevestigd op het - al herhaaldelijk uitgestelde - BlackBerry 10. Het Canadese bedrijf wil het afgelopen jaar (met grote verliezen, schaamte onder BlackBerry-gebruikers en verlies van een plek bij de NASDAQ-100) volgend jaar liefst zo snel mogelijk vergeten.

BlackBerry Z10 (via UnwiredView.com)
BlackBerry Z10 (via UnwiredView.com)

Naschrift: begin 2013 verschenen met de BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10 de eerste BlackBerry 10-smartphones.

Unwired View