Interessant:

Kurio Telekids TAB 2: Android-kindertablet

nieuws 2 oktober 2015 om 12:01

Kurio introduceert de Telekids TAB 2, een veilige Android-tablet voor kinderen. Het is Kurio's eerste tablet met Kurio Motion, een technologie waarmee kinderen samen sportieve spelletjes via de camera van de tablet kunnen spelen.

Kurio gaat ook dit keer weer de samenwerking aan met RTL Telekids. Net als op de vorige kindertablet is ook op deze nieuwe tablet de Telekids app geïnstalleerd, zodat kinderen de RTL Telekids programma's kunnen bekijken. Kinderen kunnen op de Kurio Telekids TAB 2 alleen én samen met vriendjes of vriendinnetjes sportieve games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van de game. Naast 10 motion games voor 1 speler, staan er op de TAB 2 nu ook 8 motion games voor 2 spelers, inclusief een dansgame. De tablet wordt met een geïntegreerde standaard geleverd, zodat alle games vanaf de tablet zelf gespeeld kunnen worden, middels HDMI zijn ze ook op een TV-scherm te spelen.

Kurio Telekids TAB 2
Kurio Telekids TAB 2

De Telekids TAB 2-tablet heeft een 7-inch scherm, draait op Android 5.0 Lollipop en beschikt verder over een quad-core processor met 1GB RAM, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), WiFi, Bluetooth 4.0, camera's aan de voor- en achterzijde (0,3-megapixel en 2,1-megapixel) en een 3.000 mAh batterij. De Kurio Genius-internetfilter garandeert dat kinderen op de Kurio Telekids TAB 2 in een veilige omgeving en zonder ouderlijk toezicht online video's kijken, gamen en spelenderwijs leren. De ingestelde tijdlimiet zorgt ervoor dat kinderen niet langer dan wenselijk gebruik maken van de tablet. Door middel van het vooraf ingestelde profiel 'groeit' de Kurio met het kind mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind ouder wordt. Vanuit het oudergedeelte wordt het beheer gehouden. 

De Kurio Telekids TAB 2 is beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van 119,95 euro.

Verder lezen...

- Kurio Telekids TAB 2 hands-on test

Kurio