Interessant:

iPhone 5 verkoopsucces in China

nieuws 19 december 2012 om 16:52

De iPhone 5 is ook in China een verkoopsucces: vorige week werd het toestel in het land geintroduceerd en drie dagen na release zijn er al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht.

De iPhone 5 is vanaf vorige week vrijdag (14 december) te koop in China. Van de iPhone 5 werden drie dagen na de introductie in september 5 miljoen exemplaren verkocht. In China loopt het toestel ook goed met 2 miljoen verkochte modellen in drie dagen.

"De reactie van consumenten in China op de iPhone 5 is ongelooflijk. Het is een nieuw verkooprecord voor Apple in China", aldus Tim Cook, Apple's CEO. "China is een erg belangrijke markt voor ons en de Chinese consumenten kunnen niet wachten om de nieuwste Apple-producten te kopen".

Apple heeft echter ook problemen in China, vooral van de concurrentie van fabrikanten van goedkope iPhone-klonen. Kloonmaker GooPhone klaagde Apple zelfs aan en claimde "het design van de iPhone 5 eerder gepatenteerd te hebben". Daarnaast moest Apple de Chinese fabrikant Proview bijna 50 miljoen euro betalen voor de iPad-merknaam.

iPhone 5
iPhone 5

Apple