Interessant:

iPhone 5-kloonmaker klaagt Apple aan

nieuws 15 december 2012 om 11:30

De iPhone 5 is afgelopen week in China en Taiwan verschenen; eerder dit jaar claimde de Chinese kloonmaker GooPhone het design van de iPhone 5 reeds gepatenteerd te hebben. Het klaagde daarom Apple aan.

Het gaat om de GooPhone i5, een iPhone 5-kloon met Android. Volgens GooPhone is er echter geen sprake van een kloon, omdat zij het design van het toestel eerder gepatenteerd zouden hebben dan Apple. Apple zou juist van GooPhone het design gestolen hebben!

De bewering van GooPhone is zeer twijfelachtig en zij hebben vooralsnog ook geen gelijk gekregen van de rechter. Wel werd de GooPhone i5 eerder aangekondigd dan andere iPhone 5-klonen. Dat was mogelijk doordat het design van en informatie over de iPhone 5 al maanden voor de officiele release was uitgelekt.

GooPhone hoopte met de klacht net zoveel geld binnen te slepen als het Chinese bedrijf Proview. Daar betaalde Apple in juli bijna 50 miljoen euro aan voor het gebruik van de iPad-merknaam in China. Succesvol is de actie van GooPhone nog niet geweest.

iPhone 5
iPhone 5

Cult of Mac