Interessant:

Sony Xperia E ziet levenslicht

nieuws 6 december 2012 om 10:56

Sony breidt de serie Xperia-smartphones uit met de Xperia E, een budgetvriendelijk model met een 3,8-inch touchscreen en het Android 4.1 Jelly Bean-besturingssysteem.

Sony beschrijft de Sony Xperia E als "een compacte en scherp geprijsde smartphone die opvalt door zijn eenvoud en de superieure HD Voice-kwaliteit die telefoongesprekken verstaanbaarder dan ooit maakt". Het toestel maakt gebruik van ruisonderdrukking waarmee achtergrondgeluid wordt weggefilterd, waardoor je altijd en overal helder kan communiceren.

De Xperia E biedt altijd een duidelijk zicht op de gesprekskosten en het batterijverbruik. De datamonitoring-functionaliteit houdt de kosten onder controle en de extended standby-modus verlengt de standbytijd tot 4 keer. Wanneer het scherm enkele minuten in slaapmodus staat, is er de optie om automatisch WiFi en dataverkeer uit te schakelen, waardoor de meeste apps op inactief worden gezet om het batterijverbruik te sparen. Je kan echter nog wel telefoneren en tekstberichten versturen. Door gewoon het scherm aan te raken, werken alle functies weer normaal.

De Xperia E draait op Android 4.1 Jelly Bean en ondersteunt WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSDPA, DLNA, aGPS, Bluetooth en FM-radio. Apps voor onder meer Gmail, Google Maps, Google Voice Search en Google Talk zijn voorgeinstalleerd. Ook heb je direct toegang tot Twitter (met Xperia Timescape) en Facebook (middels Xperia met Facebook). Het toestel biedt 4GB geheugen (waarvan 2,2GB bruikbaar is als opslagruimte) en is uitbreidbaar middels microSD.

De Sony Xperia E is beschikbaar van het eerste kwartaal van 2013. De exacte prijs van de "scherp geprijsde smartphone" is nog niet bekend. Er komt ook een dual-sim uitvoering van dit model onder de naam Xperia E dual.

Sony Xperia E
Sony Xperia E

portablegear.nl