Interessant:

Apple bestelt minder Samsung-chips

nieuws 10 september 2012 om 16:27

Volgens "verschillende bronnen" heeft Apple de bestelling van geheugenchips voor de Nieuwe iPhone 5 bij Samsung aanzienlijk verminderd, omdat het meer diversifcatie wil in de toeleveranciers van chips en processors.

Samsung is Apple's belangrijkste leverancier van onderdelen, waaronder microprocessors, displays en geheugenchips voor de iPhone, iPad en iPod. Persbureau Reuters heeft echter uit "een onbekende bron" vernomen dat Apple nu de bestelling van geheugenchips bij Samsung aanzienlijk heeft teruggeschroefd, omdat het het meer diversifcatie wil in de toeleveranciers van chips en processors.

Apple wil waarschijnlijk niet meer volledig afhankelijk zijn van Samsung voor elektronica-componenten, omdat de bedrijven in een ware patentenoorlog zijn verwikkeld. Niettemin blijft Samsung één van de belangrijkste toeleveranciers van Apple. Volgens schattingen maakt Samsung volgend jaar 2,2 miljard dollar winst (ruim 8 procent van de totale winst van het bedrijf) met de verkoop van componenten, en dat is voor een groot deel te danken aan Apple - dat deze week de iPhone 5 introduceert.

Yahoo! News