Interessant:

Noord-Korea in actie tegen illegale mobieltjes

nieuws 18 oktober 2012 om 16:54

Kim Jong Un, de communistische dictator van Noord-Korea, heeft grootscheepse acties aangekondigd om het gebruik van mobieltjes - wat verboden is in Noord-Korea - langs de grens met China op te sporen.

Mobiele telefoons zijn verboden in het dictatoriale Noord-Korea. Niettemin zijn er illegale toestellen in het land en die worden vooral langs de grens met China gebruikt - omdat daar het signaal van de Chinese telecomproviders kan worden opgevangen. Dictator Kim Jong Un wil dit echter niet hebben en gaat nu grootscheepse acties ondernemen om de illegale mobieltjes op het spoor te komen en te confisqueren.

Kim Jong Un wil hiermee voorkomen dat Noord-Koreanen met het buitenland contact kunnen maken. Noord-Korea heeft wel een eigen binnenlands telefoonnetwerk, maar daarmee is het niet mogelijk contact te maken met het buitenland of met internet.

Sinds oktober draaide de Noord-Koreaanse regering de duimschroef op het bezit van mobieltjes nog scherper aan. De autoriteiten gebruiken radiostations om signalen van illegale mobieltjes op te sporen. Zodra een signaal wordt onderschept, gaat de politie onmiddellijk op zoek naar de dader. In mei 2011 voerde Noord-Korea ook al een grote actie uit om uit China gesmokkelde mobieltjes te confisqueren.

Cellular-news