Interessant:

Real Racing 3 getoond op iPhone 5

nieuws 13 september 2012 om 10:32

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, komt er bij de introductie van een nieuw Apple-product ook weer een nieuwe game waarmee de grafische processorkracht van het nieuwe toestel wordt getoond. Ditmaal betreft het Real Racing 3 van EA.

EA Mobile heeft gisteravond de eerste live demo gegeven van Real Racing 3, een grafisch indrukwekkende racegame die is ontwikkeld door EA Firemonkeys studio. De game komt later dit jaar naar de iPhone 5 en zal - aldus EA - "volledig gebruik maken van het briljante 4-inch Retina-display en de fascinerende grafische kwaliteiten". Bijzonder is dat deze derde editie van Real Racing beschikt over een nieuwe achteruitkijkspiegel en over nieuwe multiplayer-functionaliteiten.

Real Racing 3
Real Racing 3

"De technologie van Apple gaat verder om de mobile game ervaring door te ontwikkelen, en we geloven dat games als Real Racing 3 het best tonen wat consumenten te wachten staan met deze vorderingen", zei Rob Murray, Executive Producer bij de EA Firemonkeys studio. "De dynamische reflecties van de game, scherpe spoor schaduwen en andere prachtige gedetailleerde assets maken volledig gebruik van de nieuwe visuele kwaliteiten en betere prestatie van de iPhone 5 om een mobile game ervaring te leveren die vele console games doet evenaren".

EA wil naast Real Racing 3 ook andere toptitels voor de iPhone 5 optimaliseren. Deze games moeten in het najaar uitkomen; het is nog niet bekend om welke spellen het gaat. Bij de introductie van de Samsung Galaxy S3 in mei werd de concurrerende racegame Asphalt 7: Heat (ook beschikbaar voor iOS) getoond.

portablegear.nl