Interessant:

Amazon Kindle Fire-tablet onthuld

nieuws 29 september 2011 om 10:22

Amazon heeft, zoals verwacht, in de Verenigde Staten haar eerste tablet onthuld: de 7-inch Amazon Kindle Fire. Tevens introduceerde het enkele nieuwe Kindle Touch e-readers.

De Amazon Kindle Fire draait op een door Amazon aangepast versie van Android 2.3 en heeft een zeer helder 7-inch IPS-display (deze schermtechnologie is ook toegepast op de iPhone 4) van het krasbestendige Gorilla Glass. Daarnaast is de 413 gram wegende tablet voorzien van 8GB geheugen, een dual-core processor, een USB-aansluiting, WiFi en een 3,5mm poort voor alle standaard headsets.

Uiteraard ondersteunt de Kindle Fire alle (Amerikaanse) Amazon-diensten, inclusief Amazon cloud-opslag. Toegang tot de Android Market is echter niet mogelijk; wel kan je terecht in een aangepaste Android Appstore. De Amazon Kindle Fire is vanaf 15 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor $ 199,- (ongeveer 150,-). Over een release in Europa is nog niets bekend.

Amazon Kindle Fire tablet
Amazon Kindle Fire tablet

Naast de Amazon Kindle Fire onthulde Amazon ook enkele nieuwe Kindle Touch e-readers, waarvan eentje met 3G-ondersteuning. Ook van deze modellen is nog niet bekend of ze naar Europa komen.

Amazon Kindle Touch e-readers & Kindle Fire tablet
Amazon Kindle Touch e-readers & Kindle Fire tablet

Engadget