Interessant:

Archos GamePad: 7-inch game-tablet

nieuws 29 augustus 2012 om 10:46

Archos introduceert de Archos GamePad, een 7-inch Android 4.0-tablet die speciaal is uitgerust met fysieke gametoetsen aan de zijkanten. Daarnaast is de GamePad met een prijs rond de 150 euro bijzonder budgetvriendelijk.

De Archos GamePad beschikt naast een 7-inch capacitive touchscreen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich over een 1,5GHz dual-core processor met een geintegreerde quad-core Mali 400mp grafische kaart voor een goede grafische weergave van je games. Aan de linkerzijde van het scherm vind je een vierpunts-druktoets en aan de rechterzijde Y-, X-, A-, en B-toetsen. 

Archos beweert dat de GamePad beschikt "over een speciale nieuwe technologie" waardoor de GamePad compatibel zou zijn met alle Android-games. Games zouden automatisch herkend en gekalibreerd worden (waarbij de functies van de virtuele toetsen in een spel aan de fysieke toetsen worden toegewezen).

De Archos GamePad is Google-gecertificeerd, waardoor je toegang hebt tot alle games en apps in de Google Play Store (Android Market). Opmerkelijk aan de GamePad is de lage prijs: de tablet gaat slechts rond de 150 euro kosten. Gezien deze lage prijs ontbreken waarschijnlijk verschillende basisfunctionaliteiten (zoals een camera, een webcam en 3G-support). De release van de GamePad staat gepland voor oktober. Archos toont de GamePad wellicht deze week op de IFA 2012, naast de Archos 101 XS.

Archos GamePad
Archos GamePad

SlashGear