Interessant:

OnLive sluit de deuren, verkoopt patenten aan Sony

nieuws 3 april 2015 om 12:04

OnLive, het eerste bedrijf dat streaming-gameplay via internet aanbood, gaat per 30 april haar deuren sluiten. De cloud-gaming-service verkoopt haar patentportfolio aan Sony.

OnLive werd zes jaar geleden aangekondigd. Het idee van de cloud-gaming-service was om een game op high-end hardware op een centrale server te laten draaien, om deze video en audio vervolgens door te sturen naar de hardware van de gebruiker, die veel minder krachtig en goedkoper kon zijn. De service - en een bijbehorende microconsole van 100 dollar - verschenen officieel in 2010, maar de duidelijke vertragingen en problemen met de beeldkwaliteit in de eerste testen deden de dienst geen goed.

Daarnaast sloeg de pay-per-game service en het beperkte streaming-abonnementsmodel niet aan bij consumenten, en had dienst te maken met zeer hoge kosten voor de infrastrustuur. Daardoor moest OnLive in 2012 al dratisch herstructureren en veel mensen ontslaan.

HTC moest in 2012 40 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro), die het in 2013 had geinvesteerd in OnLive, alweer afschrijven. De investing van HTC was in eerste instantie bedoeld om 'de focus meer te verleggen richting entertainment'. Het is niet bekend wat Sony voor het patentportfolio van OnLive betaalt.

Ars Technica