Interessant:

Samsung steunt goede doel in aanloop Olympische Spelen

nieuws 16 juli 2012 om 16:22

Zondag hebben de Olympisch medaillewinnaars Ellen van Langen, Maarten van der Weijden en Dennis van der Geest de aftrap gegeven voor de Samsung Hope Relay.

Op een speciaal aangelegde atletiekbaan op de boulevard van Zandvoort streden zij onder leiding van sportverslaggever Humberto Tan voor het goede doel KlasseContact. De sporters hopen dat alle Nederlanders hun voorbeeld volgen. Want iedereen die de Samsung Hope Relay app downloadt kan tot aan de slotceremonie van de Olympische Spelen geld inzamelen voor het goede doel.

Samsung wil als wereldwijde partner van de Londen 2012 Olympische Spelen iedereen onderdeel maken van de Spelen. Om het Olympische gevoel in Nederland los te maken, heeft Samsung een estafette opgezet waaraan alle Nederlanders tot aan de slotceremonie van de Olympische Spelen kunnen meedoen: de Samsung Hope Relay. Meedoen is heel simpel. Iedereen die de Hope Relay app downloadt met zijn smartphone via diverse app stores kan direct deelnemen en bijdragen aan het goede doel. De app houdt namelijk bij hoeveel kilometers je wandelt, rent of fietst. Voor elke kilometer die te voet of per fiets wordt afgelegd, maakt Samsung een euro over naar het goede doel KlasseContact.

Op de boulevard van Zandvoort nam Olympisch kampioene Ellen van Langen het in een sprintwedstrijd op tegen Maarten van der Weijden en Dennis van der Geest. Dennis won de wedstrijd overtuigend. Humberto Tan voorzag de wedstrijd van professioneel commentaar vanaf de zijlijn. De Olympisch kampioenen brachten daarmee direct de eerste euro's bijeen voor KlasseContact en zij moedigden alle bezoekers van Zandvoort aan hun voorbeeld te volgen. Met groot succes, want in één dag is duizend euro bij elkaar gesprint voor het goede doel.

KlasseContact zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen via een laptop, camera en online verbinding weer aanwezig zijn in de klas. Het maakt daarbij niet uit of zij thuis zijn of in het ziekenhuis. Zo kunnen deze kinderen weer lessen volgen en in contact blijven met hun klasgenoten. KlasseContact is een initiatief van KPN en onderdeel van het Mooiste Contact Fonds waarmee KPN maatschappelijke initiatieven ondersteunt die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact.

portablegear.nl