Interessant:

ZTE en Alcatel komen met Firefox OS mobieltjes

nieuws 3 juli 2012 om 10:09

ZTE en Alcatel zijn de eerste toestelfabrikanten die de eerste mobieltjes met Mozila's nieuwe Firefox OS zullen introduceren; het gaat dan om entry-level smartphones.

De Firefox OS toestellen van Alcatel en ZTE staan gepland voor begin 2013 en komen eerst in BraziliŰ op de markt, via Vivo (een merk van de Spaanse operatoráTelefˇnica). De telefoons zullen voorzien zijn van een Qualcomm Snapdragon-processor. Firefox OS droeg eerder de naam 'Boot to Gecko'.

ZTE en Alcatel hebben nog niet bekend gemaakt om welke toestellen het precies gaat, maar het betreft in elk geval entry-level smartphones. Door vrijwel volledig te steunen op de open HTML5 standaard en dankzij de afwezigheid van overbodige 'middleware' zou Firefox OS, aldus Mozilla, bijzonder geschikt zijn voor entry-level telefoons. De Firefox OS smartphones zijn in eerste instantie dan ook bedoeld voor opkomende markten.

"De introductie van het open mobiele Firefox OS continueert Mozilla's missie om openheid, innovatie en mogelijkheden op het internet voor gebruikers en developers te promoten. Nu verwacht wordt dat miljoenen gebruikers de komende jaren voor het eerst online komen, is het belangrijk dat er een goed systeem voor smartphones komt dat iedereen kan gebruiken", zegt Gary Kovacs, CEO van Mozilla.

Mozilla Blog