Interessant:

Nokia HERE: Nokia Maps voor iPhone

nieuws 15 november 2012 om 11:13

Nokia introduceert HERE, een gratis navigatie- en locatieservice met een kaartapplicatie, OV-informatie en gesproken wandelnavigatie, voor iOS en Android.

De Nokia HERE kaartapplicatie voor iOS is gebaseerd op HTML5 enáomvat offline mogelijkheden, spraakgestuurde wandelnavigatie en openbaarvervoerinformatie. De app kent ook 3D-kaartmogelijkheden. De applicatie zal op zeer korte termijn gratis beschikbaar zijn in de App Store van Apple. Er is ook een HERE-app voor Android in ontwikkeling.

Nokia gaat tevens een strategische samenwerking aan met Mozilla om nieuwe locatiemogelijkheden geschikt te maken voor Firefox OS. Nokia lanceert naar verwachting volgend jaar een mobiele webversie van HERE voor het nieuwe Firefox-besturingssysteem. Firefox OS is in eerste instantie bedoeld voor low-end toestellen op opkomende markten, waar Nokia zeer actief is.

Als onderdeel van de introductie van HERE lanceert verder Nokia LiveSight. Deze technologie is gebaseerd op een nauwkeurige 3D-kaart van de wereld. LiveSight biedt een intu´tieve 'augmented reality'-ervaring. Deze technologie maakt gebruik van de camera van de mobiele telefoon. Nokia City Lens, exclusief ontwikkeld voor Nokia Lumia-telefoons (en voor het eerst geintroduceerd op de Lumia 920 en Lumia 820), is de eerste applicatie die de LiveSight-dienst biedt.

"Mensen willen de beste kaarten. Met HERE voegen we het aanbod van Nokia's kaarten- en locatiediensten samen, waardoor mensen hun wereld nog beter kunnen verkennen, ontdekken en delen", zegt Stephen Elop, President en CEO van Nokia. "Met HERE stellen we ook buiten Nokia onze twintig jaar van navigatie- en locatie-expertise ter beschikking aan nieuwe apparaten en besturingssystemen. Hierdoor profiteren meer mensen van onze toonaangevende navigatie- en locatiediensten, en zij dragen door hun gebruik daaraan bij."

Nokia HERE: 3D-kaartweergave
Nokia HERE: 3D-kaartweergave

Nokia Nederland