Interessant:

Sony wil in Olympus investeren

nieuws 25 juni 2012 om 09:52

Volgens de geruchten wil Sony investeren in haar, door fraudezaken geplaagde, concurrent Olympus. Sony zou een kapitaalinjectie van 497 miljoen euro willen doen, in ruil voor een aanzienlijk deel van de aandelen van Olympus.

Sony en Olympus zouden mogelijk eind volgende maand een overeenkomst willen sluiten, aldus de geruchten. Olympus zou echter ook nog met andere bedrijven in onderhandeling zijn over een kapitaalinjectie, waaronder Panasonic, Fujifilm en Terumo Corp.

Volgens eerdere berichten liepen onderhandelingen met Fujifilm echter stuk. Daarnaast zou Panasonic CEO Fumio Ohtsubo tegenover persbureau Reuters hebben gezegd dat Panasonic geen interesse heeft in Olympus. Daarmee sprak hij het gerucht tegen dat Panasonic 500 miljoen euro in Olympus zou willen investeren.

Het Japanse Olympus heeft moeite het hoofd boven water te houden sinds eind 2011 aan het licht kwam dat het bedrijf jarenlang miljardenverliezen in de boekhouding verborg. Er gingen zelfs geruchten dat Olympus banden had met de Yakuza, de Japanse maffia. Overigens leden ook Panasonic en Sony het afgelopen boekjaar een recordverlies.

Reuters