Interessant:

Sony Xperia P en Xperia U in Nederland

nieuws 1 juni 2012 om 15:36

De Sony Xperia P en Sony Xperia U, de nieuwste smartphones in Sony's NXT-smartphoneserie, hebben inmiddels de Nederlandse winkels bereikt.

De Sony Xperia P (4-inch) heeft een volledig aluminium frame en is verkrijgbaar in het rood, zilver en zwart. Het is Sony's eerste toestel met de WhiteMagic-displaytechnologie, dat zorgt voor een heldere en stroomzuinige kijkervaring in direct zonlicht. Het slimme en efficiënte energieverbruik past automatisch de helderheid van het scherm aan de omgeving aan om zo stroom te besparen. 

De Xperia P draait bij levering op Android 2.3 (een Android 4.0-update volgt) en beschikt verder over een 8-megapixel fast-capture camera met een 720p HD-videorecorder, een 1GHz dual-core processor, 16GB geheugen (niet uitbreidbaar) en NFC-ondersteuning. Er worden standaard twee Xperia SmartTags, waarmee je via NFC snel functies op de telefoon kan activeren, meegeleverd. De Xperia P heeft een adviesverkoopprijs van € 449,- .

De Sony Xperia U (3,5-inch) heeft een helder Reality Display en beschikt eveneens over Android 2.3 (ook voor dit toestel volgt een Android 4.0-update), een 1GHz dual-core processor en een camera (met een 5-megapixel sensor) met fast capture en een 720p HD-videorecorder. Dit toestel heeft 4GB geheugen (niet uitbreidbaar). Via DLNA is het  mogelijk om muziek vanaf de Xperia U direct naar draadloze speakers te streamen. De Xperia U is verkrijgbaar in wit of zwart, met roze en gele verwisselbare kapjes, en heeft een verkoopadviesprijs van € 259,-.

portablegear.nl