Interessant:

Acer Aspire Timeline M5 Ultrabook geintroduceerd

nieuws 16 mei 2012 om 11:21

Acer introduceert de Acer Aspire Timeline M5, een luxe-Ultrabook met een slechts 20 millimeter dikke behuizing, die beschikbaar is in een 14-inch en een 15-inch variant.

Opvallend aan de Acer Aspire Timeline M5 is de nieuwe metaal-zilveren bovenkant, die (volgens Acer) "perfect aansluit" bij de herziene beeldschermtechnologie: het frame is volledig geďntegreerd, waardoor de beeldschermbehuizing 30 procent dunner is en futuristisch oogt. De strakke lijnen, geometrische vormen en ronde hoeken dragen allemaal bij aan de minimalistische, ultrastijlvolle look and feel.

Acer Green Instant-On start de Aspire Timeline M5 in 1,5 seconde op vanuit de slaapstand. En Acer Instant Connect scant en registreert automatisch de meestgebruikte toegangspunten, zodat je binnen slechts 2,5 seconde verbonden bent met internet – vier maal sneller dan met conventionele methoden, aldus Acer.

Acer Aspire Timeline M5 Ultrabook
Acer Aspire Timeline M5 Ultrabook

De Aspire Timeline M5 is verder voorzien van een NVIDIA GeForce GT640M grafische kaart met 1GB DDR5-geheugen en Microsoft DirectX 11 voor scherpe en gedetailleerde graphics en animaties. Daarnaast beschikken de M5-modellen over een derde generatie Intel Core ("Ivy Bridge")-processor, een cd/dvd-drive en een chiclet-toetsenbord inclusief achtergrondverlichting (op zowel de 14-inch als 15-inch modellen) en een numeriek toetsenblok (alleen op 15-inch modellen). De laptops zijn verkrijgbaar met een harde schijf en een solid state drive of alleen met een solid state drive. Acer belooft een accuduur van acht uur.

De Acer Aspire Timeline M5 komt in juni naar Nederland voor startprijzen van € 800,- (14-inch) en € 1000,- (15,6-inch).

portablegear.nl