Interessant:

LG: vernieuwde Optimus UI 3.0-interface

nieuws 16 mei 2012 om 10:53

LG heeft laten weten de LG Optimus 4X HD in juni in Europa uit te brengen; tegelijkertijd met dit toestel introduceert LG een vernieuwde interface-schil voor Android 4.0 onder de eenvoudigde naam Optimus UI 3.0.

Optimus UI 3.0 is speciaal ontworpen als een interface rond het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. De belangrijkste nieuwe functionaliteit in deze vernieuwde interface is "Quick Memo".  Hiermee kan je met een vinger notities op het scherm maken en je kan er eenvoudig berichten mee delen via sociale netwerken, sms'jes en e-mails. 

Andere nieuwe functionaliteiten zijn onder andere de mogelijkheid om de telefoon te unlocken door op een willekeurige plaats met je vinger over het scherm te vegen en een "Pattern Lock" (letterlijk: patronenslot) waarmee je de instellingen van veelgebruikte toepassingen kan bewaren (zo kan de telefoon bijvoorbeeld elke keer de camera direct activeren als je het toestel unlockt).

Optimus UI 3.0 interface
Optimus UI 3.0 interface

Met de nieuwe Voice Shutter in Optimus UI 3.0 is het mogelijk om foto's te nemen via stemopdrachten en er is een speciale camerafunctionaliteit die de beste foto voor je kiest uit een serie beelden alvorens je de sluitertoets hebt losgelaten. Verder is er een "Icon Customizer"-optie waarmee je foto's als iconen en shortcut-afbeeldingen kan instellen en vind je nu in het menu een Download-categorie, zodat je meteen een overzicht hebt van al je downloads.

Ook is er een vereenvoudigde versie van Optimus UI 3.0 te gebruiken; deze is ontworpen voor nieuwe, onervaren smartphone-gebruikers en toont de applicaties zo dat ze zo eenvoudig mogelijk toegankelijk zijn.

De Optimus UI 3.0-interface maakt deze week zijn debuut op de LG Optimus LTE II, die alleen in Korea wordt geintroduceerd. In Europa maakt de vernieuwde interface zijn debuut op de LG Optimus 4X HD (P880), waarvan de release voor juni gepland staat.

Korean Newswire