Interessant:

Samsung MV800: beste compactcamera

nieuws 16 april 2012 om 11:48

De Samsung MV800 MultiView heeft de TIPA Award 2012 voor "beste compactcamera" in de algemene categorie gewonnen; de jury prees het bijzondere design met het 3-inch flip-out touchscreen.

De TIPA (Technical Image Press Association) is een organisatie van verschillende fotomagazines die elk jaar awards uitreiken voor de beste nieuwe bijzondere foto-producten. Dit jaar won de Samsung MV800 de award voor "beste compactcamera" in de categorie algemeen. Daarnaast won Samsung een TIPA Award voor de Samsung Galaxy Nexus voor "Best Mobile Imaging Device": de jury was zeer te spreken over het heldere HD Super AMOLED-display en de "zero-shutter-lag" camera van het toestel.

Samsung MV800 MultiView
Samsung MV800 MultiView

Andere TIPA Awards gingen dit jaar naar de Canon PowerShot G1X (beste professionele compactcamera), de Panasonic Lumix DMC-GX1 (beste geavanceerde systeemcamera), de Olympus PEN E-PL3 Lite (beste entry-level systeemcamera), de Sony NEX-7 (beste professionele systeemcamera),  de Pentax Optio WG-2 (beste robuuste compactcamera) en de Nokia 808 PureView (beste nieuwe innovatieve beeldtechnologie).

TIPA Awards 2012