Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,3 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN Lite 1 Foto Olympus PEN Lite 2 Foto Olympus PEN Lite 3 Foto Olympus PEN Lite 4 Foto Olympus PEN Lite 5 Foto Olympus PEN Lite 6 Foto Olympus PEN Lite 7

Inleiding

De Olympus PEN Lite (E-PL3) is het eerste PEN-model met een kantelbaar (3-inch) display. Daardoor kan je ook in lastige posities het scherm zo positioneren dat je het goed kan aflezen. De PEN Lite is voorzien van een 12,3-megapixel sensor en van de Live Guide, die helpt om snel en eenvoudig de juiste instellingen te kiezen voor onder meer bewegings- en achtergrondvervaging, kleurintensiteit en helderheid. De TruePic VI-processor zorgt voor snelle prestaties en de FAST AF-technologie is een van de snelste autofocussystemen ter wereld. Video's opnemen is mogelijk in 1080i Full HD- of in 720p HD-kwaliteit. Verder krijg je op de PEN Lite de beschikking over zes creatieve filters: pop-art, soft-focus, korrelige film, pinhole, diorama (kijkdoos-effect) en dramatische sfeer. Met de 'bracketingfunctie' zijn meerdere van deze filters toe te passen op één opname. Via miniHDMI is de PEN Lite eenvoudig aan een HD-televisie te koppelen. De aluminium behuizing van de Olympus PEN Lite komt in het zwart, wit, zilver of rood. De PEN Lite heeft 2 accessoirepoorten die meer dan 20 Micro Four Thirds- en 500 andere objectieven (eventueel met een adapter) ondersteunen. De Olympus PEN Lite wordt geleverd inclusief externe, kantelbare flitser. Het basispakket bevat tevens een 14-42 mm-objectief. Tegelijkertijd met dit model zijn de Olympus PEN Mini (zonder kantelbaar display) en de Olympus PEN E-P3 (met een ingebouwde flitser en touchscreen) aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN Lite is een systeemcamera met kantelbaar display met een gewicht van 312 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,9 x 6,4 x 3,7 centimeter. De Olympus PEN Lite is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit, zilver en zwart.

Resolutie en lens

De PEN Lite is uitgerust met een 12,3 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN Lite snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN Lite

Van de Olympus PEN Lite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN Lite is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Olympus PEN Lite testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN Lite

Algemeen
ProductOlympus PEN Lite
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht312 gram
Afmetingen109,0 x 64,0 x 37,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,3 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 60i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0