Interessant:

Smartphone beveiligen met vingerafdruk

nieuws 26 maart 2012 om 10:20

Sony heeft een patent aangevraagd op een techniek waarmee je met de frontcamera van je smartphone je vingerafdruk kan inscannen en deze vervolgens kan gebruiken om je telefoon te beveiligen.

Het gaat echter niet om de gebruikelijke frontcamera, die meestal als webcam dient. Sony zou een technologie hebben ontwikkeld waarmee kleine cameraatjes achter het display kunnen worden geintegreerd. Deze (vier) camera's functioneren dan als sensors: een sensor registreert de nabijheid van objecten en daarnaast is er een lichtsensor, een vingerafdruksensor en een echte camerasensor. Dankzij een nog onbekend gebruikt materiaal zou je de sensor niet daadwerkelijk zien: enkel de interface zou tonen waar je je vinger(s) moet plaatsen.

Het beveiligen van elektronische apparatuur met een vingerafdruk is niet nieuw: bij veel laptops is dit al mogelijk, maar bij smartphones is het nog niet gebruikelijk. Het is niet bekend wanneer Sony deze nieuwe techniek officieel introduceert.

Sony is de laatste tijd druk met de introductie van nieuwe schermtechnologieŽn. Het toonde eerder dit jaar op de Sony Xperia P†de White Magic-technologie (waarmee de helderheid van het display automatisch wordt aangepast) en op de Sony Xperia sola†de 'floating touch'-technologie (waarmee je het toestel kan bedienen zonder het display aan te raken).

Unwired View