Interessant:

Kodak stopt met productie camera's

nieuws 10 februari 2012 om 10:07

In een wanhopige poging om een faillissement af te wenden, stopt Kodak met de productie van digitale camera's, om zich volledig te gaan focussen op printers en op foto-ontwikkeling voor de retail.

Dat meldt persbureau Reuters. Eind 2011 werd al bekend dat Kodak aan de rand van een faillissement verkeerde. In januari 2012 vroeg het meer dan 130-jaar oude fotografiebedrijf uitstel van betaling aan om een gedwongen faillissement te voorkomen. Het maakte toen ook bekend intern flink te gaan reorganiseren.

Onderdeel van de reorganisatie is dus het stopzetten van de productie van digitale camera's (waaronder ook pocket-videocams). Tevens stopt Kodak met het maken van digitale fotolijstjes. Kodak gaat waarschijnlijk wel licenties uitbrengen voor het gebruik van haar merknaam op camera's van andere fabrikanten. Tevens hoopt het flink geld te verdienen met de verkoop van patenten.

Met het afstoten van de cameradivisie denkt Kodak 100 miljoen dollar (zo'n 75 miljoen euro) per jaar te kunnen besparen. Kodak zal zich vooral gaan richten op de printer-business en op foto-ontwikkeling voor de retail. Voornaamste reden voor de teloorgang van Kodak is dat het bedrijf bij de snelle overgang van analoge naar digitale fotografie de concurrentie niet heeft kunnen bijbenen.

Reuters