Interessant:

SpareOne GSM: 15-jarige accuduur met 1 AA-batterij

nieuws 20 januari 2012 om 10:07

Het Amerikaanse bedrijf XPAL Power heeft de SpareOne GSM ontwikkeld, een mobiele telefoon die zijn energie haalt uit één AA-batterij en daarop 15 jaar kan draaien.

De SpareOne GSM is uitgerust met een zogenaamde "Energizer Ultimate Lithium AA batterij" en beschikt over een microSIM-kaartslot. Volgens XPAL Power is het toestel vooral bedoeld als extra "noodtoestel". XPAL Power belooft een spreektijd van 10 uur; de accuduur van 15 jaar moet met een korreltje zout worden genomen want deze geldt alleen "als de telefoon ongebruikt blijft".

SpareOne GSM: 15 jaar batterijduur met één AA-batterij
SpareOne GSM: 15 jaar batterijduur met één AA-batterij

"SpareOne's bijzondere technologie zorgt voor een niet eerder geevenaarde accuduur, zodat je in vervelende situaties waarin een noodoproep noodzakelijk is, altijd een werkende telefoon bij de hand hebt", aldus Alan Cymberknoh, projectleider bij XPAL Power. De SpareOne GSM is in de Verenigde Staten beschikbaar voor $ 49,99 (ongeveer € 40,-).

In China verscheen eerder een mobieltje met een standbytijd van 666 dagen en in India kwam in 2010 reeds een mobieltjes met een AAA-batterij op de markt.

Cellular-news