Interessant:

Samsung Galaxy Nexus krijgt positieve recensies

nieuws 5 januari 2012 om 07:18

De Samsung Galaxy Nexus, de eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich die begin december 2011 in Nederland werd geintroduceerd, krijgt veel positieve reacties van de vakpers.

Vooral het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem krijgt veel enthousiaste reacties. "De Samsung Galaxy Nexus is dankzij Android 4.0 Ice Cream Sandwich de beste Android-smartphone tot dusverre", aldus PCMag. "De Samsung Galaxy Nexus is de beste Android-smartphone tot op heden, met een fraai curved display, een slank design, snelle prestaties en natuurlijk de uitstekende Ice Cream Sandwich-update", beweert ook PC World. En PC Advisor schrijft "dat de "Samsung Galaxy Nexus een uitstekende telefoon, en een prima introductie voor Android Ice Cream Sandwich is. Android heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en dat is aan deze 4.0-editie te merken. De Galaxy Nexus is de beste Android-smartphone van het moment."

Ook Laptopmag ("De Samsung Galaxy Nexus combineert een prettigere en gebruiksvriendelijkere Android 4.0-versie met een eersteklas 720p-display en supersnelle prestaties") en Pocket-lint ("De Samsung Galaxy Nexus is een evolutionaire stap die enkele Android Honeycomb tabletmogelijkheden naar de smartphone brengt. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ziet er verfijnd uit en werkt ook zo, maar biedt genoeg ruimte aan telefoonfabrikanten om er hun eigen stempel op te drukken") zijn enthousiast over de Galaxy Nexus.

TrustedReviews is eveneens lovend: "De Samsung Galaxy Nexus is de eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich: met deze Android-editie heeft Google de grootste stap tot op heden gemaakt. De software is uitstekend. Daarnaast is scherm van de Galaxy Nexus uitstekend en is de processor snel genoeg en de behuizing ergonomisch genoeg om een saaie indruk te voorkomen. Vooralsnog de beste Android-smartphone, tot er meer Android 4.0-modellen komen uiteraard". MobileChoiceUK voegt daaraan toe: "De Samsung Galaxy Nexus is niet 'de definitieve Android-telefoon', maar geeft wel een een blik in de toekomst van de uitstekende dingen die we van Android 4.0 kunnen verwachten".

Naast Android 4.0 noemt men als pluspunten van de Galaxy Nexus vooral het zeer heldere superAMOLED-display, het ergonomische curved design, de hoge datasnelheden, de uitstekende Gmail-app en de snelle camera. Minpunten zijn de plastic behuizing (met kwetsbare backcover), het ontbreken van uitbreidbaar geheugen en problemen met Facebook-integratie. Maar al met al is de vakpers zeer te spreken over Samsung Galaxy Nexus en men is het er over eens dat het toestel nog maar een voorbode is van de mogelijkheden van Android 4.0. Ook PortableGear was in de Galaxy Nexus hands-on enthousiast over het toestel: "De Samsung Galaxy Nexus is dankzij het fantastische display, het fraaie design en Android 4.0 Ice Cream Sandwich een uitstekende smartphone".

portablegear.nl