Interessant:

Asus Eee Pad Transformer Prime officieel geintroduceerd

nieuws 9 november 2011 om 16:49

Zoals verwacht heeft Asus vandaag officieel de Asus Eee Pad Transformer Prime geintroduceerd; deze opvolger van de originele Transformer beschikt over een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en Android 3.2 Honeycomb.

De Asus Eee Pad Transformer Prime werd vorige week al op een conferentie in AziŽ getoond door Asus-topman Jonney Shih. Net als de originele Asus Eee Pad Transformer heeft de Transformer Prime een 10,1-inch multi-touch display en kan je hem met een optioneel verkrijgbaar toetsenbord omtoveren tot een kleine laptop. Het Super IPS+ display (van het krasbestendige Gorilla Glass) van de Prime is helderder dan het display van zijn voorganger en ook de afmetingen (8,3 millimeter) en het gewicht (586 gram, inclusief toetsenbord) zijn een stuk minder. Bijzonder is de aanwezigheid van NVIDIA's nieuwe Tegra 3-processor; de Prime is de eerste tablet die van deze chip is voorzien.

Voor de connectiviteit kan je bij de Asus Transformer Prime rekenen op WiFi, 3G, Bluetooth 2.1 en een 1,2-megapixel webcam, microHDMI-aansluiting en een 3,5mm-poort. Het 32GB of 64GB geheugen is uitbreidbaar via microSD en aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8-megapixel camera met LED-flitser. Het optionele toetsenbord-dock beschikt over een USB-aansluiting, een SD-kaartslot en een touchpad. Meegeleverd met de Prime worden Polaris Office (voor voor het bekijken/bewerken van Office-bestanden) en het notitieblok-programma SuperNote. Bij levering draait op de Transformer Prime op Android 3.2 Honeycomb. Asus belooft op termijn een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich uit te rollen.

Asus Eee Pad Transformer Prime
Asus Eee Pad Transformer Prime

De Asus Eee Pad Transformer Prime heeft een 12-urige accuduur en komt in een paars-grijze of in een champagne-gouden uitvoering. De prijs ligt waarschijnlijnk rond de 500 euro. De Transformer Prime komt in 2012 naar Nederland en BelgiŽ. Exacte informatie over de prijzen en beschikbaarheid in deze landen moet nog volgen.

portablegear.nl