Interessant:

Ultrabook Touch-modellen met Windows 8 op komst

nieuws 8 november 2011 om 12:04

Volgens analisten kunnen we in 2012 niet alleen Windows 8-tablets verwachten, maar ook Ultrabook Touch-notebooks met de Windows 8 Metro touch-interface.

Naast Windows 8-tablets en Ultrabook Touch-notebooks met Windows 8 verwachten analisten in 2012 van Microsoft ook een Windows 8-versie van Office (nu bekend onder de codenaam Office 15) en een nieuw Windows Server OS (Windows Server 8).

Chipfabrikant Intel ijkte de term Ultrabook afgelopen mei. Deze productgroep betreft ultradunne laptops die ondanks hun zeer compacte design toch high-end functionaliteiten hebben. De eerste Ultrabooks (allemaal nog met Windows 7) zijn de Acer Aspire S3 en de Asus UX21 en UX32 Zenbooks. In de loop van 2012 zullen Ultrabooks waarschijnlijk geheel de huidige netbooks - die te weinig processorkracht hebben - vervangen.

Analisten verwachten dat Windows 8, dat speciaal ontworpen is voor touch-interfaces ook beschikbaar zal komen op nieuwe Ultrabook Touch-modellen: dunne laptopmodellen met een touchscreen, die de huidigde convertible tablet-pc's zullen opvolgen. Er is op dit moment echter nog geeneen Ultrabook Touch aangekondigd, dus het is afwachten of de analisten gelijk zullen krijgen.

Windows 8: Metro-interface
Windows 8: Metro-interface

GeekWire