Interessant:

Motorola XOOM 2 officieel gepresenteerd

nieuws 3 november 2011 om 14:23

Motorola heeft officieel laten weten haar tablet-portfolio uit te breiden met de Motorola XOOM 2 (10,1-inch, Android 3.2 Honeycomb) en de XOOM 2 Media Edition (8,2-inch en eveneens Android 3.2 Honeycomb).

Het 10,1-inch HD-scherm van de Motorola XOOM 2 is even groot als van de originele XOOM, maar is volgens Motorola wel helderder. Daarnaast hebben de randen een nieuw ronder design, waardoor de tablet prettiger is vast te houden. Ook is de XOOM 2 spatwaterbestendig en 100 gram lichter dan zijn voorganger en is er een (optionele) Motorola Stylus voor verkrijgbaar. De XOOM 2 is verder voorzien van een 1,3-megapixel webcam, een 5-megapixel camera, een 1,2GHz dual-core processor, 16GB geheugen, een USB-aansluiting, Google Talk, ActiveSync-ondersteuning en de MotoCast-toepassing waarmee je eenvoudig bestanden vanaf je PC of Mac kan streamen.

Motorola XOOM 2
Motorola XOOM 2

De Motorola XOOM 2 Media Edition is qua specificaties vrijwel hetzelfde als de "echte" XOOM 2. Dit model is met een 8,2-inch echter een stuk kleiner en een stuk lichter (599 om 389 gram) dan de 10,1-inch XOOM 2. Ook de accuduur van dit kleinere model is korter: in plaats van 10 uur (zoals op de XOOM 2) kan je er ongeveer 6 uur achtereen op werken.

Motorola XOOM 2 Media Edition
Motorola XOOM 2 Media Edition

De Motorola XOOM 2 en de XOOM 2 Media Edition zijn vanaf half november in Groot-BrittanniŽ en Ierland verkrijgbaar. De prijs is nog onbekend, evenals informatie over beschikbaarheid in de Benelux.

Motorola