Interessant:

Motorola XOOM 2 Media Edition review


Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.2
Opslag MB
Scherm10,1" (145 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola XOOM 2 Media Edition 1 Foto Motorola XOOM 2 Media Edition 2 Foto Motorola XOOM 2 Media Edition 3

Inleiding

De Motorola XOOM 2 Media Edition is een kleinere uitvoering van de tegelijkertijd geintroduceerde 10,1-inch Motorola XOOM 2. Dit model heeft een 8,2-inch display en is met 386 gram een stuk lichter dan het 599 gram wegende 10,1-inch model. Verder zijn de specs van deze Media Edition van de XOOM 2 hetzelfde als van de "echte" XOOM 2. Je kan rekenen op een 1,2GHz dual-core processor, Android 3.2 Honeycomb, 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth, 16GB geheugen, een USB-aansluiting, een 1,3-megapixel webcam, een 5-megapixel camera met LED-flitser, ActiveSync-ondersteuning, Google Maps en Google Talk. Het multitouch-display van de XOOM 2 Media Edition is van het krasbestendige Gorilla Glass en heeft een kijkhoek van 178 graden, zodat je het vanuit vrijwel elke positie goed kan aflezen. Middels de MotoCast-toepassing is content eenvoudig vanaf je PC of Mac te streamen. De accuduur van de XOOM 2 Media Edition bedraagt volgens Motorola zes uur.

Apparaat & afmetingen

De Motorola XOOM 2 Media Edition is een 8,2-inch tablet met een gewicht van 386 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,6 x 13,9 x 0,9 centimeter. De Motorola XOOM 2 Media Edition is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Motorola XOOM 2 Media Edition draait op een 1.2 GHz OMAP4 Texas Instrument processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-IPS-scherm is 1280 x 720 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de XOOM 2 Media Edition ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de XOOM 2 Media Edition in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Motorola XOOM 2 Media Edition kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Motorola XOOM 2 Media Edition draait op Android 3.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 (geoptimaliseerd voor 10-inch tablets) en Android 3.2 (dat ook is geoptimaliseerd voor 7-inch tablets) zijn kleine updates ten opzichte van 3.0. Deze versies bieden onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola XOOM 2 Media Edition

Van de Motorola XOOM 2 Media Edition staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola XOOM 2 Media Edition is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees in het Motorola XOOM 2 Media Edition testoverzicht de testen

Specificaties Motorola XOOM 2 Media Edition

Algemeen
ProductMotorola XOOM 2 Media Edition
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht386 gram
Afmetingen216,0 x 139,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen3.900 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.2
CPU/Geheugen
ProcessorTI OMAP 4430
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (145 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee