Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.2
Opslag MB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola XOOM 2 1 Foto Motorola XOOM 2 2 Foto Motorola XOOM 2 3 Foto Motorola XOOM 2 4

Inleiding

De Motorola XOOM 2 is een 10,1-inch Android 3.2 Honeycomb-tablet die ten opzichte van de originele XOOM voorzien is van een helderder touchdisplay (van het krasbestendige Gorilla Glass) en rondere randen, waardoor de tablet prettiger is vast te houden. De XOOM 2 is spatwaterbestendig, zodat je hem tijdens de vakantie ook zonder zorgen naast het zwembad kan gebruiken. Voor optimale connectiviteit is de XOOM 2 voorzien van WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth en een USB-aansluiting. Het geheugen bedraagt 16GB en optioneel is er voor de XOOM 2 ook een Motorola Stylus beschikbaar - die vooral handig is voor om snel notities, schetsen of handgeschreven e-mails te creŽren. Met de 1,3-megapixel camera en Google Talk behoort videochatten tot de mogelijkheden en met de 5-megapixel camera met LED-flitser aan de achterzijde maak je degelijke foto's. Navigeren is mogelijk dankzij aGPS en Google Maps. Via de MotoCast-toepassingen is content eenvoudig met je PC of Mac te streamen. Motorola belooft een accuduur van 10 uur. Tegelijkertijd de XOOM 2 is de kleinere (8,2-inch) Motorola XOOM 2 Media Edition geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Motorola XOOM 2 is een 10,1-inch Android 3.2-tablet met een gewicht van 599 gram. De afmetingen van het tablet zijn 25,4 x 17,4 x 0,9 centimeter. De Motorola XOOM 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Motorola XOOM 2 draait op een 1.2 GHz OMAP4 Texas Instrument processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de XOOM 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de XOOM 2 in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Motorola XOOM 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Motorola XOOM 2 draait op Android 3.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 (geoptimaliseerd voor 10-inch tablets) en Android 3.2 (dat ook is geoptimaliseerd voor 7-inch tablets) zijn kleine updates ten opzichte van 3.0. Deze versies bieden onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola XOOM 2

Van de Motorola XOOM 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola XOOM 2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het Motorola XOOM 2 testoverzicht de testen

Specificaties Motorola XOOM 2

Algemeen
ProductMotorola XOOM 2
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht599 gram
Afmetingen254,0 x 174,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen7.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.2
CPU/Geheugen
ProcessorTI OMAP 4430
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee