Interessant:

Samsung met eerste Super AMOLED tablet: Galaxy Tab 7.7

nieuws 1 september 2011 om 14:51

Tijdens de IFA 2011 heeft Samsung haar tabletfamilie uitgebreid met de Samsung Galaxy Tab 7.7. De Tab 7.7 is de eerste tablet met een zeer helder Super AMOLED scherm.

Met een 1,4 GHz processor en een dikte van slechts 7,9 millimeter is de Galaxy Tab 7.7 zowel snel als dun. Dankzij het gewicht van 335 gram is de nieuwste Samsung tablet een prettige reisgezel.

Samsung Galaxy Tab 7.7
Samsung Galaxy Tab 7.7

"De nieuwe Galaxy Tab 7.7 toont ons commitment om consumenten de grootste keuze op de mobiele tabletmarkt te bieden," zei Geert Mol, Marketing Manager Samsung Mobile Benelux. "Met het ultradunne design en het WXGA Super AMOLED Plus display is de Galaxy Tab 7.7 echt onderscheidend. Deze nieuwe tab levert daarmee een belangrijke bijdrage aan ons doel om aan uiteenlopende consumentenbehoeften te voldoen."

De eerder genoemde Super AMOLED Plus displaytechnologie zorgt voor een briljante kijkervaring. Het Super AMOLED Plus display biedt een groter kleurenspectrum en onderscheidt lichtere en donkere tinten beter. Daardoor verschijnen de beelden glashelder, haarscherp en in levensechte kleuren op het display.

HSPA+ tot 21 Mbps en WiFi worden ook ondersteund. De WiFi maakt gebruik van de Channel Bonding techniek, waarmee je twee WiFi kanalen combineert tot één voor een verbeterde netwerkverbinding en tot twee keer zo snelle datatransfers. Dankzij de 5.100 mAh batterij waarmee je 10 uur achtereen video’s kunt afspelen, gaat de accuduur niet ten koste van het slanke design.

De Galaxy Tab 7.7 draait tenslotte op Android 3.2 Honeycomb. Dankzij de speciale zoommode is Android 3.2 geoptimaliseerd voor een 7 inch tablet. Hierdoor verschijnen applicaties die niet zijn ontworpen voor grotere schermmaten tóch zonder problemen op het display. Daarnaast ondersteunt de tablet MicroSD-kaarten tot 32 GB voor het direct overzetten van bestanden. Handig is dat je het startscherm van de Galaxy Tab 7.7 op maat kan inrichten. De Readers Hub en de Music Hub op de tab geven direct toegang tot meer dan 2,3 miljoen boeken, 2.000 kranten en 3.000 tijdschriften in 49 talen en 15 miljoen songs. Met de tabs blijf je altijd op de hoogte. Want de Social Hub brengt e-mail, instant messaging, contacten en afspraken op één plek samen.

De Samsung Galaxy Tab 7.7 is vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar. Prijs in Nederland en België zijn nog niet bekend.

Tegelijk met de Galaxy Tab 7.7 toonde Samsung de Galaxy Note, een hybride smartphone / tablet. De Samsung Galaxy Tab 7.7 is de vierde tablet van Samsung, na de Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 8.9 en de Samsung Galaxy Tab 10.1. Met de 10.1v zijn het er zelfs vijf.

portablegear.nl