Interessant:

Dell Streak 10 Pro officieel aangekondigd

nieuws 29 juli 2011 om 09:45

Dell heeft de Dell Streak 10 Pro officieel in China geintroduceerd; het Amerikaanse bedrijf liet eerder al weten dat deze 10,1-inch Android 3.1 Honeycomb-tablet in eerste instantie exclusief in China op de markt zou komen.

De Dell Streak 10 Pro heeft een krasbestendig display van het stevige Gorilla Glass, weegt 727 gram en is 13 millimeter dik. Net als veel andere tablets heeft Dell de Streak 10 Pro voorzien van een 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor en 1GB DDR2 RAM. Verder krijg je de beschikking over een 2-megapixel frontcamera en een 5-megapixel camera aan de achterzijde. WiFi wordt uiteraard ook ondersteund en het 16GB geheugen is uitbreidbaar met SDHC-geheugenkaarten.

Aan de rechterzijde is de Streak 10 Pro voorzien van een microUSB-aansluiting. Als schil om het Android 3.1 Honeycomb-besturingssysteem heen zit de Dell Stage-interface. Deze interface heeft vijf homescreens en je kan Dells Stage-widgets (zoals voor foto's, het weer en sociale netwerksites) toevoegen. Vanwege de strenge censuur in China ondersteunt de Dell Streak 10 Pro niet de Android Market of Google Maps. Deze worden vervangen door lokale (Chinese) diensten.

Dell Streak 10 Pro
Dell Streak 10 Pro

Dell liet afgelopen juni reeds weten de Dell Streak 10 Pro in eerste instantie exclusief in China te introduceren. De Streak 10 Pro kost (inclusief 2GB cloud-opslag) 2.999 Chinese yuan; dat is omgerekend ongeveer 325 euro. Het is nog onzeker of Dells 10-inch tablet ook in de Verenigde Staten en Europa verschijnt. Dell bracht eerder een 5-inch en een 7-inch tablet uit: de Dell Streak en de Dell Streak 7. Alleen het 5-inch model is verkrijgbaar in Nederland en BelgiŽ.

Dell Streak 10 Pro
Dell Streak 10 Pro

Engadget