Interessant:

iCloud toegankelijk via internet op PC en Mac

nieuws 27 juni 2011 om 10:40

Het was lange tijd onduidelijk of Apple's nieuwe iCloud-service ook via internet op PC en Mac toegankelijk zou zijn, maar Apple heeft nu bevestigd dat dat wel degelijk het geval is.

Apple kondigde iCloud begin deze maand aan. iCloud is een service waarmee je muziek, foto's, apps, agenda's en documenten online in Apple's cloud kan opslaan. Synchronisatie tussen iPhone, iPad 2 en iPod touch en PC en Mac wordt ermee aanzienlijk vereenvoudigd, omdat je niet telkens apart een apparaat op je PC of Mac hoeft aan te sluiten om te synchroniseren. Dat is met iCloud namelijk draadloos mogelijk tussen je verschillende iOS-apparaaten en je PC of Mac.

Het was in eerste instantie onduidelijk of iCloud-data ook via een website toegankelijk zou zijn of alleen via de specifieke iCloud-toepassingen. Apple heeft nu bevestigd dat verschillende onderdelen van iCloud (te weten iCloud Mail, Contacten, Agenda en Find My Phone) ook via de website icloud.com toegankelijk zullen zijn. Het is nog onzeker of je 'Photo Stream' (waarmee foto's met iCloud worden gesynchroniseerd) via icloud.com toegankelijk zulllen zijn.

iCloud is vanaf aankomende herfst beschikbaar voor iOS 5 en zal Apple's MobileMe-service vervangen.

TechCrunch