Interessant:

Retro Game Boy-modus voor Nintendo 3DS eShop-games

nieuws 9 juni 2011 om 13:12

Oude Game Boy-games, die via 3DS Virtual Console (eShop), voor de Nintendo 3DS verkrijgbaar zijn, kunnen via een foefje in een retro Game Boy-modus worden gespeeld.

Via de eShop (ook bekend als 3DS Virtual Console) kan je (tegen betaling) oude Game Boy- en Game Boy Color-games voor de Nintendo 3DS downloaden. Games van de klassieke Game Boy worden op de 3DS normaal gesproken in zwart en wit en in een volledige schermresolutie weergegeven. Als je echter tijdens het opstarten van een oude Game Boy-game de linker- en rechter schouderbutton (L + R) van de 3DS ingedrukt houdt en vervolgens op Y drukt, dan verschijnt het spel in de oorspronkelijke groen/zwart-kleuren, bekend van de originele Game Boy.

Verder kan je ook Start + Select ingedrukt houden als je de game vanuit het 3DS menu laadt om de game met de originele Game Boy-beeldresolutie te spelen met een Game Boy-rand eromheen. Zo is het net of je op Nintendo's handheld uit 1989 speelt! Als je deze laatste modus hebt geactiveerd, kan je ook de 3D-slider gebruiken om het display zo bij te stellen dat het nog meer op het origineel lijkt.

Nintendo 3DS eShop-game in retro Game Boy-modus
Nintendo 3DS eShop-game in retro Game Boy-modus

Official Nintendo Magazine