Interessant:

KPN introduceert chatheffing

nieuws 10 mei 2011 om 10:08

KPN heeft haar strategische plannen tot 2015 toegelicht; KPN belooft de gemiddelde snelheid van haar mobiele netwerken op te voeren en nieuwe abonnementen met mobiele data als uitgangspunt te introduceren.

In de Nederlandse mobiele markt ziet KPN verandering van het gedrag van klanten. Het ruime aanbod van smartphones en de grote hoeveelheid mobiele 'apps' heeft bij een deel van de KPN klanten gezorgd voor een daling van het 'traditionele' sms'en mobiel belverkeer.

KPN zegt in de toekomst de gemiddelde snelheid van haar mobiele netwerken verder op te voeren. Vanaf aankomende zomer komt KPN met nieuwe abonnementsvormen die mobiele data als uitgangspunt hebben. De Telegraaf meldde eerder dat KPN een zogenaamde 'chatheffing' zou invoeren voor het gebruik van bepaalde mobiele apps.

Verder zal KPN het aantal winkels in Nederland uitbreiden van 217 naar circa 300 in het jaar 2015. Verder gaan ook Telfort en XS4ALL totaalpakketten met bellen, breedband internet en televisie aanbieden.

Daarnaast ziet KPN voor prepaid-aanbieder Ortel Mobile groeikansen. "De veranderende demografische samenstelling van Europa biedt Ortel Mobile de mogelijkheid om ook buiten de bestaande regio's, in nieuwe markten actief te worden", aldus KPN. KPN heeft de ambitie om de omzet van Ortel Mobile significant te laten groeien.

Update: het lijkt erop dat voor gebruik van Ping-apps toch geen chatheffing doorvoert; de heffing zal alleen gelden voor VoIP-toepassingen (zoals Skype).

KPN