Interessant:

Spotify beperkt gratis muziekdienst

nieuws 15 april 2011 om 13:06

Spotify beperkt haar gratis muziekdienst voor nieuwe gebruikers: zij kunnen maandelijks nog maar 10 uur gratis muziek luisteren in plaats van 20 uur.

Daarnaast kan een nummer nog maar 5 keer beluisterd worden in plaats van onbeperkt. Met het inperken van het gratis aanbod (waartegenover overigens wel staat dat je wordt lastig gevallen met advertenties) hoopt Spotify uiteraard dat er meer gebruikers een betaald account zullen nemen. Het goedkoopste lidmaatschap kost 4,99 per maand; een premium-account (waarmee je offline je muziek op je mobieltje kan beluisteren) kost 9,99 per maand. Spotify heeft al veel kritiek gekregen op het inperken van het gratis aanbod, maar volgens het bedrijf is het nodig om uberhaupt gratis muziek te kunnen blijven aanbieden.

Spotify is een zogenaamde 'streaming-dienst' en wordt gezien als een van de weinige succesvolle legale concurrenten voor iTunes. Er is ook een Spotify app voor de iPhone. Begin dit jaar kondigde Spotify aan samen te werken met Shazam, een app waarmee je muziek kan identificeren. Deze nummers zou je vervolgens direct via Spotify kunnen terugvinden en beluisteren.

Spotify