Interessant:

Spotify gaat gevecht aan met iTunes

nieuws 4 mei 2011 om 11:09

Met haar nieuwste update is muziekstreaming-service Spotify verder de strijd aangegaan met iTunes: met de update is nu ook iPod-synchronisatie mogelijk, zonder dat je verplicht bent iTunes te gebruiken.

Dankzij de iPod-synchronisatie is het nu mogelijk een hele playlist (als mp3) te kopen, die je via USB naar je iPod classic, nano of shuffle kan overzetten - zonder dat je de mp3-files hoeft te importeren in je iTunes-bibliotheek. Dit gaat via een nieuwe 'Devices'-sectie in de Spotify-app op je computer. Verder is het nu eenvoudiger om een playlist die je zelf hebt samengesteld in één stap te kopen.

Daarnaast heeft Spotify haar Android- en iPhone-app ook beschikbaar gesteld voor gebruikers van de gratis Spotify-dienst. Daarmee is het onder meer mogelijk om draadloos muziek via je WiFi-thuisnetwerk te streamen van je computer naar je telefoon. Streamen 'on the go' (dat wil zeggen overal waar draadloos internet is), zoals bij de Premium-dienst is niet mogelijk.

Vorige maand had Spotify minder goed nieuws: toen maakte het bedrijf bekend de gratis muziekdienst te beperken. Met deze nieuwe update is Spotify echter wel een nog belangrijke concurrent voor Apple's iTunes geworden.

Spotify Blog