Interessant:

Sony Ericsson stopt met Symbian

nieuws 28 september 2010 om 08:35

Sony Ericsson heeft tegenover persbureau Bloomberg laten weten voorlopig geen smartphones met het Symbian-besturingssysteem meer op de markt te brengen.

Sony Ericsson blijft wel lid van de Symbian Foundation. Sony Ericsson gaat echter vooral inzetten op Android; "we gaan niet exclusief Android gebruiken, maar het blijft zonder twijfel een belangrijk platform voor ons", aldus een woordvoerder van Sony Ericsson tegenover Bloomberg.

Geheel verrassend is de move van Sony Ericsson niet. De Android-toestellen van de Zweeds-Japanse fabrikant, zoals de Sony Ericsson XPERIA X10, worden erg goed ontvangen terwijl de Symbian-smartphones, zoals de Sony Ericsson Vivaz, veel kritiek krijgen.

Ook Samsung is voorlopig niet van plan van Symbian-telefoons uit te brengen. Bij de Koreanen krijgt eveneens het Android-besturingssysteem en daarnaast het eigen bada OS de voorkeur. Motorola stapte enige jaren geleden al over van Symbian naar Android en dat heeft de Amerikaanse fabrikant veel goed gedaan. De enige mobiele fabrikant die tot nu toe hardleers aan Symbian blijft vasthouden is Nokia.

BusinessWeek