Interessant:

Mobiel betalen moet het weer worden

nieuws 10 september 2010 om 10:31

ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone gaan nogmaals proberen om mobiel betalen te populariseren in Nederland; voorgaande pogingen mislukten jammerlijk.

ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone hebben deze week een intentieverklaring getekend om gezamenlijk mobiel betalen te introduceren aan de kassa in Nederland. Het is voor het eerst dat de grootste banken en mobiele operators in een Europees land op deze wijze de handen ineen slaan rondom mobiel betalen.

De zes bedrijven willen een joint venture oprichten om gebruiksvriendelijk en vooral veilig mobiel betalingsverkeer in Nederland mogelijk te maken.

Volgens de betrokken partijen moet het vanaf 2012 mogelijk zijn om op een eenvoudige en veilige manier met je mobiele toestel aan de kassa te betalen. Het contact tussen betaalautomaat en mobieltje verloopt via de NFC-techniek (Near Field Communication), waarmee de Rabobank via Rabo Mobiel al uitgebreid experimenteerde. De betaalapplicatie zelf bevindt zich op een beveiligd deel van de SIM-kaart in het toestel van de gebruiker. Er wordt geen betaalinformatie over het mobiele netwerk verstuurd.

De NFC-experimenten uit het verleden waren geen groot succes. Nokia annuleerde zelfs de Nokia 6216 classic NFC-telefoon wegens gebrek aan kwaliteit. Niettemin wil de fabrikant in de toekomst alle Nokia-smartphones voorzien van NFC.

portablegear.nl