Interessant:

LG komt met mobiel betalingssysteem

nieuws 3 februari 2011 om 12:05

LG wil in 2012 een betalingssysteem voor mobiele telefoons, gebaseerd op de NFC-technologie, in Europa introduceren. Het systeem wordt momenteel gebetatest.

Dat heeft Jin-Yong Kim, CEO van LG's Home Entertainment-divisie tegenover persbureau Reuters laten weten. "Ons betalingssysteem, dat gericht is op het MKB zal gebruik maken van de NFC-technologie en cloud computing, en wordt momenteel gebetatest", vertelt Kim, "het plan is om het in 2012 in Europa te introduceren". Het is nog onduidelijk of ook NFC-mobieltjes die niet van LG zijn van het betalingssysteem gebruik kunnen maken.

NFC is een afkorting voor "Near Field Communication" en behelst een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Nokia liet in 2010 weten alle smartphones te voorzien van NFC. Volgens de geruchten zal ook Apple de nieuwe iPhone 5 voorzien van NFC. De Nederlandse banken wachten nog altijd vol smart op het moment dat NFC zal aanslaan: in 2010 lieten zij weten, ondanks veel gefaalde pogingen, dat mobiel betalen de toekomst is.

Reuters