Interessant:

BlackBerry Blackpad en Motorola TV tablet ophanden

nieuws 4 augustus 2010 om 15:07

Volgens de laatste geruchten zouden ook BlackBerry en Motorola binnenkort een iPad-concurrent op de markt brengen; het zou gaan om de BlackBerry Blackpad en een Motorola TV tablet.

De geruchten zijn nog niet bevestigd door de fabrikanten. Het belangrijkste vermoeden dat BlackBerry met een "BlackPad" komt is dat Research in Motion (het bedrijf achter BlackBerry) de domeinnaam blackpad.com heeft geregistreerd. De BlackPad zou een internet tablet met een 9,7-inc touchscreen, WiFi, Bluetooth en het BlackBerry OS zijn. De verwachting was dat de BlackPad gisteren al aangekondigd zou worden, maar toen zag alleen de BlackBerry Torch 9800 slider-smartphone het levenslicht.

Daarnaast komt uit de Verenigde Staten het gerucht dat Motorola in samenwerking met Verizon Wireless een Motorola TV tablet uit gaat brengen. Deze tablet zou voorzien zijn van een 10-inch touchscreen en draaien op Android. Voor Verizon Wireless zou het toestel vooral lucratief zijn vanwege betaal-tv.

Internet tablets zijn sinds de komst van de Apple iPad enorm populair. Andere recente tablets die inmiddels uit zijn of binnenkort op de markt komen zijn de Dell Streak, de Asus Eee Pad, de Toshiba Libretto W100 en de Samsung Galaxy Tab.

Naschrift: de BlackPad kwam 27 september 2010 uiteindelijk op de markt onder de naam BlackBerry PlayBook. De Motorola tablet is begin 2011 uitgebracht als de Motorola XOOM.

Financiel Times