Interessant:

iPhone HD duikt weer op

nieuws 30 maart 2010 om 11:08

De nieuwe Apple iPad is nog niet eens op de markt of de geruchtenmachine over een nieuwe iPhone draait alweer op volle toeren; deze iPhone HD (of iPhone 4G) zou al in juni aangekondigd worden.

Geruchten over de iPhone HD doen al sinds april 2009 de ronde. Velen noemen de nieuwe iPhone ook de iPhone 4G, maar volgens OzcarGuide zal het toestel geen 4G-connectiviteit (WiMAX/LTE) ondersteunen. Net als op voorgaande modellen, zoals de iPhone 3GS, wordt waarschijnlijk alleen 3G-connectiviteit (UMTS/HSDPA) ondersteund. Het is daarom niet erg waarschijnlijk dat Apple's nieuwe toestel iPhone 4G gaat heten.

Apple iPhone HD lijkt daarentegen wel een naam die goed mogelijk is. The Wall Street Journal weet namelijk te melden dat het nieuwe toestel beschikt over een groot 960 x 640 pixels HD-display, een front camera en een Apple A4-processor die ook in de Apple iPad te vinden is. In tegenstelling tot de iPad en voorgaande iPhones zou multitasking nu wel mogelijk zijn. Men vermoedt dat de iPhone HD al op 22 juni wordt aangekondigd. Uiteraard heeft Apple nog niets bevestigd.

>>> Naschrift: in juni 2010 is dit toestel uiteindelijk officieel verschenen als de iPhone 4.

portablegear.nl