Interessant:

TomTom HD Traffic nu ook voor iPhone

nieuws 2 maart 2010 om 15:46

TomTom heeft een nieuwe versie van de TomTom app voor de iPhone aangekondigd; deze versie 1.3 ondersteunt nu ook TomTom HD Traffic en Local Search in Google.

De TomTom app voor de iPhone is reeds enige tijd verkrijgbaar in de App Store. De applicatie kost, afhankelijk van de kaarten € 69,99 (Benelux) of € 99,99 (Europa). In een eerdere update werd de TomTom app voor de iPhone uitgebreid met onder meer text-to-speech en iPod besturing.

De nieuwste update ondersteunt dus TomTom HD Traffic en Local Search in Google. Met HD Traffic krijg je real-time verkeersinformatie, die onder meer verzameld wordt via de data van mobiele Vodafone-gebruikers. Deze dienst is echter niet gratis; net als bij de navigatiekastjes moet je voor deze dienst een abonnement afsluiten. De prijs voor een iPhone TomTom HD Traffic abonnement is nog niet bekend. Met Local Search in Google kan je gelijk op Google zoeken naar interessante Points of Interests en ben je niet meer afhankelijk van een statistische POI-database.

Voor de iPhone zijn al verschillende carkits beschikbaar, waarmee je de telefoon net als een navigatiesysteem in je auto bevestigt. De reguliere TomTom iPhone carkit kost € 99,99 en dat is ook de prijs van de speciale TomTom iPhone ProClip-carkit die je vast in je auto bevestigt. Dit is niet goedkoop, want hier is de prijs van de navigatiesoftware niet bij inbegrepen. Daarnaast is er ook een speciale TomTom carkit voor de iPod touch.

portablegear.nl