Interessant:

HTC Espresso: HTC Hero met toetsenbord

nieuws 4 december 2009 om 09:57

HTC werkt aan nieuw model van de HTC Hero Android-smartphone; aan dit toestel, met de codenaam HTC Espresso, zou een qwerty-toetsenbord worden toegevoegd.

Als de HTC Espresso daadwerkelijk een toetsenbord krijgt, volgt de HTC Hero de omgekeerde weg van de HTC Dream (beter bekend als de T-Mobile G1). Dat toestel beschikte al over een toetsenbord, terwijl de ofifcieuze opvolger ervan, de HTC Magic, weer geen fysiek toetsenbord had. De officiŽle opvolger van de G1 is de T-Mobile G2, maar dat is slechts T-Mobile's uitvoering van de Hero - waarmee de cirkel weer rond is.

De HTC Espresso zou over vrijwel dezelfde specificaties als de Hero beschikken, hoewel daar nog geen zekerheid over is. Het is onduidelijk op welke versie van Android de Espresso zou draaien. De laatste tijd gaan er overigens geruchten dat de originele HTC Hero een update krijgt naar Android 2.0 Eclair of Android 2.1.

Het is onbekend wanneer en of de HTC Espresso daadwerkelijk op de markt komt. Ook de naamgeving is voorlopig, aangezien het hier slechts een codenaam betreft. Het is daarom afwachten op meer informatie van HTC.

Tweakers