Interessant:

WiMAX heeft geen toekomst

nieuws 15 oktober 2009 om 08:30

De draadloze netwerktechnologie WiMAX heeft geen toekomst; zelfs in ontwikkelingslanden zou de techniek slechts een rol in de marge spelen.

WiMAX is een technologie waarmee draadloos internet op grote afstanden mogelijk is. In 2007 stortte Nokia zich nog op de ontwikkeling van WiMax-telefoons en -apparatuur. In 2008 leek de draadloze netwerktechnologie nog in opkomst en bracht HTC met de HTC MAX 4G in Rusland zelfs de eerste WiMAX-telefoon op de markt. In april 2009 liet Nokia echter al weer weten niet meer te geloven in WiMAX en te kiezen voor de concurrerende LTE (Long Term Evolution)-techniek.

Het onderzoeksbureau Ovum geeft nu aan dat ook in ontwikkelingslanden WiMAX weinig populair is, terwijl velen dachten dat de techniek juist daar wel zou aanslaan omdat deze landen een beperkte telecominfrastructuur hebben. De beperkte populariteit in de opkomende markten zou vooral komen door de prijs van WiMAX-modems. Niettemin denkt het onderzoeksbureau wel dat in de toekomst er een aantal kleine WiMAX-netwerken zal ontstaan.

WebWereld