Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie20,2 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G9 X 1 Foto Canon PowerShot G9 X 2 Foto Canon PowerShot G9 X 3 Foto Canon PowerShot G9 X 4 Foto Canon PowerShot G9 X 5 Foto Canon PowerShot G9 X 6 Foto Canon PowerShot G9 X 7 Foto Canon PowerShot G9 X 8

Inleiding

De Canon PowerShot G9 X is een geavanceerde compactcamera die is gericht op hobbyfotografen. Tegelijkertijd met dit model zag de PowerShot G5 X, gericht op professionele fotografen, het levenslicht. Dankzij de 1-inch 20,2 megapixel CMOS-sensor met de Canon DIGIC 6-processor biedt de camera krachtige prestaties waar het gaat om beeldkwaliteit, snelheid en processorkracht. De 28mm f/2 - 4.9 groothoeklens met 3x optische zoom van de PowerShot G9 X zorgt voor haarscherpe opnamen, ook onderweg en bij uitdagende lichtcondities. Deze camera is 25 procent slanker dan de voorgaande PowerShot G7 X en het 3-inch touchscreen zorgt voor een eenvoudige bediening met snelle toegang tot de instellingen en functies van de camera. Tevens krijg je de beschikking over een Lens Control Ring die kan worden gebruikt voor bediening van diverse fotografische functies, waaronder diafragma en sluitertijd. In de Manual Movie-modus leg je video's in Full HD met 60p vast en krijg je volledige controle over diafragma, sluitertijd en ISO. Voor stabiele beelden tijdens hardlopen of andere snelle bewegingen is de PowerShot G9 X uitgerust met 5-assige Advanced Dynamic IS. Foto's zijn ook in RAW-formaat vast te leggen. Met Remote Shooting via WiFi kun je op afstand de belangrijkste functies van PowerShot G9 X bedienen en heb je meer vrijheid om creatieve cameraconfiguraties en -opstellingen te kiezen. De ingebouwde WiFi- en Dynamic NFC-connectiviteit maakt het tot slot gemakkelijk om je foto's te uploaden naar een smartphone of tablet en ze direct via social media te delen, of als back-up naar cloud services (zoals Google Drive) te sturen.

Geheugen en connectivity

De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De PowerShot G9 X is uitgerust met een 20,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 84 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G9 X

Van de Canon PowerShot G9 X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G9 X is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Canon PowerShot G9 X testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G9 X

Algemeen
ProductCanon PowerShot G9 X
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht209 gram
Afmetingen98,0 x 58,0 x 31,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,2 megapixel
Zoomrange28 - 84 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB