Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom5x
Scherm2,8"
WiFi
Foto Canon PowerShot G12 1 Foto Canon PowerShot G12 2 Foto Canon PowerShot G12 3 Foto Canon PowerShot G12 4

Inleiding

De Canon PowerShot G12 is de opvolger van de Canon PowerShot G11. Ter vergelijking met zijn voorganger is het uitvouwbare 2,8-inch swivel-display gebleven, evenals de 28mm groothoeklens met 5-voudige optische zoom, de optische viewfinder en de Low Light-modus voor fotografie bij weinig of slecht licht. Nieuw is echter de mogelijkheid om HD-video's op te nemen en de ondersteuning van SDXC-geheugenkaarten. Tevens toegevoegd is Canons Hybrid IS-technologie voor de beste close-ups, ook bij weinig licht. Een nieuw bedieningswieltje aan de voorzijde maakt de Canon PowerShot G12 nog makkelijker en sneller te bedienen dan de G11. Daarnaast verdient de High Dynamic Range modus te worden genoemd. In deze foto's maakt de camera enkele foto's van dezelfde situatie en combineert deze tot één optimale nieuwe foto. Verder biedt de G12 veel geavanceerde mogelijkheden, zoals een volledig handmatige modus met RAW-formaat waardoor je alle controle hebt bij het bewerken van opnames. De G12 is in 2012 opgevolgd door de Canon PowerShot G1X en PowerShot G15 (de G13 en G14 zijn overgeslagen).

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot G12 is een krachtige compacte camera met een gewicht van 401 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,2 x 7,6 x 4,8 centimeter.

Resolutie en lens

De PowerShot G12 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 5,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SHC, SDXC en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PowerShot G12 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 2,8\"-TFT-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G12

Van de Canon PowerShot G12 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G12 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Canon PowerShot G12 testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G12

Algemeen
ProductCanon PowerShot G12
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht401 gram
Afmetingen112,0 x 76,0 x 48,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange28 - 140 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@24fps
Scherm
Scherm2,8"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SHC, SDXC, MMC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0