Interessant:

Zo schakel je de Facebook koppeling met WhatsApp uit

achtergrond 23 september 2016 om 15:00

WhatsApp deelt vanaf vandaag enkele gegevens, waaronder je telefoonnummer, met Facebook. Officieel om de gebruikservaring te verbeteren, met als groot nevendoel betere commerciŽle exploitatie van de dienst.

Bij de overname liet WhatsApp weten nooit gegevens te gaan delen met Facebook. Op die belofte komt het bedrijf nu dus terug. WhatsApp belooft om je telefoonnummer niet te verkopen of te delen met adverteerders. Als je deze belofte niet gelooft, of als je er geen behoefte aan hebt, dan heb je nu nog de mogelijkheid om het delen van je gegevens te stoppen. Er zijn twee manieren om dit te doen en wij laten je zien hoe.

Optie 1

Om het delen van de gegevens mogelijk te maken heeft WhatsApp een nieuwe gebruikersovereenkomst opgesteld. Binnenkort krijg je een melding te zien om deze overeenkomst te accepteren. Onderaan deze melding staat een koppeling 'lees'. Als je op het scherm dat dan verschijnt naar beneden scrollt kan je de koppeling met Facebook uitschakelen.

WhatsApp - Koppeling Facebook uitschakelen
WhatsApp - Koppeling Facebook uitschakelen

Optie 2

Als je al wel de nieuwe gebruiksovereenkomst hebt geaccepteerd, dan heb je nog 30 dagen om de koppeling met Facebook uit te schakelen. Ga, om dit te doen, in WhatsApp naar Instellingen > Account en klik op het vinkje 'deel mijn account informatie'.

WhatsApp - Koppeling Facebook uitschakelen
WhatsApp - Koppeling Facebook uitschakelen

Toekomst

Onze inschatting is dat het uitzetten van de koppeling met Facebook in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn. In die zin zijn bovenstaande opties uitstel van executie. Facebook en privacy zijn geen goede combinatie en Facebook zal vroeg of laat de 19 miljard dollar die het voor WhatsApp heeft betaald willen terugverdienen.

Lees in ons WhatsApp-dossier ook vijf handige WhatsApp tips en hoe je kan WhatsAppen op je computer.

Motherboard